Filozofia wellness propaguje dążenie do harmonii ciała, umysłu i ducha – nie tylko przez aktywność, ale i sprzyjającą zdrowiu kuchnię.
Dobroczynny wpływ zbilansowanej diety na ogólny stan zdrowia znany był już ludziom 5 tysięcy lat temu. W Sopotorium udowadniamy, że zdrowa dieta może iść w parze z doskonałym smakiem. Kierując się tą zasadą, w naszej restauracji serwujemy dania przygotowywane ze świeżych produktów, zawierających niezbędne witaminy i minerały pochodzące z naturalnych źródeł.
Wierzymy, podobnie jak dietetycy, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Umiejętnie skomponowane, złożone z wartościowych produktów, a przy tym oczywiście smaczne – powinno zapewniać energię niezbędną, by sprostać codziennym wyzwaniom. Doskonałe śniadania są jedną z wizytówek Sopotorium. Na różnorodny śniadaniowy bufet składa się ponad 100 produktów najwyższej jakości: począwszy od pieczołowicie dobranych serów i wędlin, poprzez pokrzepiające dania ciepłe, na świeżych warzywach i owocach skończywszy.
Z nieukrywaną przyjemnością prezentujemy naszych Szefów Kuchni, Michała Kuncewicza i Andrzeja Kończalskiego – kucharzy pełnych pasji do gotowania, którzy swoją codzienną pracą dbają o najwyższą jakość dań, jakie serwujemy naszym Gościom. Jako miłośnicy kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, z powodzeniem łączą oni smaki ich obu, tworząc oryginalne i wyśmienite dania. Bazujące na sezonowych produktach potrawy podbiją serca i żołądki największych smakoszy.
Edyta Dutkiewicz, dietetyk, psycholog, psychodietetyk. "Moją misją jest inspirowanie do zmiany stylu życia i nawyków żywieniowych, bez restrykcji i wyrzeczeń. Zdrowe odżywianie może być proste i smaczne. Obalenie mitów żywieniowych, konkretna wiedza i umiejętności pozwolą Ci na stworzenie własnego, zrównoważonego planu trwałych zmian na lepsze. Pomogę Ci w trwałej zmianie nawyków żywieniowych, odzyskaniu kontroli nad procesem jedzenia, a także w poprawie samopoczucia jeśli borykasz się z PCOS, insulinoopornością, chorą tarczycą czy jelitami."